Experimente inedite la București, la Noaptea Cercetătorilor Europeni, realizate de profesori de la institute şi universităţi

Noaptea Cercetătorilor europeni a început în Bucureşti încă din timpul zilei. În Parcul Izvor, sute de elevi au venit să-şi descopere, înainte de toate, propriul viitor, printre experimente de fizică, chimie sau biologie. Evenimentul a reunit peste 20 de institute de cercetare şi universităţi. Profesorii şi cercetătorii au răspuns curiozităţii tinerilor. Iar noi i-am întrebat pe elevi spre ce drum al ştiinţei vor să se îndrepte.

30 Septembrie 2022, 22:56 (actualizat 30 Septembrie 2022, 23:44) Știrile TVR |

Institutul pentru Fizica Pământului le-a propus, între altele, vizitatorilor să provoace un mic cutremur, doar bătând cu picioarele în asfalt, ca să-și dea seama de finețea senzorilor seismici.

Iar Facultatea de Chimie a Universității din București a adus în atenția publicului aburii carbonici ai gheții și semaforul chimic.

Sunt deja peste 20 de ani de când, în România, știința ajunge în mijlocul oamenilor.

Anul acesta, ca și în edițiile anterioare, se întâmplă nu doar la București, ci și în alte 14 orașe.

Pe bătrânul continent, în 300 de orașe cercetarea a defilat astăzi.

Evenimentul din Capitală e programat până aproape de miezul nopții.

Iar sâmbătă, în Măgurele, de la ora 14.00, chiar în Piața Centrală, spectacolul cercetării se anunță și mai amplu, fiind dublat de momente artistice.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TIMP LIBER
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI