Experimente în Europa legate de pandemie: dansul cu muzica în căști, sau în formulă de doar patru persoane pe ring

19 aprilie 2021, 18:45

O discotecă tăcută, în aer liber – e experimentul din Barcelona, unde, ca în toată Spania, cluburile de noapte au fost demult închise, iar dansul e interzis chiar și în baruri. Dar sub cerul liber, oricine se poate mișca în ritmul muzicii ascultate la căști.

„E ca o adiere de aer proaspăt în mijlocul a tot ce se întâmplă”.

Totul a început la ințiativa unui grup mic de prieteni, dar acum au ajuns să danseze împreună cam 200 de oameni, timp de o oră și jumătate. Și fără mască – pentru că în Spania, deși aceasta trebuie purtată peste tot în exterior, nu e necesară atunci când se face sport în aer liber. Iar dansul fără muzică – tocmai de asta există căști – este exact exercițiu fizic.

„Pe mine, dansul mă face să îmi revin după o săptămână întreagă de stres şi presiune. E ca o terapie”.

Într-un club din orașul suedez Malmo, regula e „doar 4 persoane pe ringul de dans”. În ciuda acestei restricții, nu mai există niciun loc liber. Biletele de intrare au fost vândute încă de acum câteva săptămâni pentru ziua aleasă de organizatorii experimentului. 13 DJ au mixat cu rândul, iar dansatorii au intrat tot pe rând, la ora pe care și-au ales-o atunci când au făcut rezervarea pe internet.

„- Ai un întreg ring de dans pentru tine. Acesta a fost cel mai bun lucru.

– Sunt de acord!
– Când veţi veni din nou?

– Când vom prinde bilete.
– Cât mai curând posibil”

Iar olandezii continuă seria experimentelor prin pregătirea unei reuniuni cu 10.000 de persoane, în cele mai sigure condiții sanitare posibile. Testul va avea loc chiar în această săptămână. Însă a provocat o mulțime de proteste, pentru că locul de desfășurare ales – centrul orașului Breda – e la 400 de metri distanță de un spital unde unitatea de terapie intensivă e la capacitatea maximă pentru bolnavii cu COVID.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite