Experimente culinare belgiene. Un antreprenor a reinventat gaufra, tradiționalul desert belgian

14 octombrie 2019, 10:40

Gaufrele sunt unele dintre cele mai vândute deserturi pe străzile din Bruxelles. Cu zahăr pudra, ciocolată sau frișcă, toate sunt delicioase și sățioase.

Și totuși, ce ați spune dacă în loc de zahăr vi s-ar oferi foie gras, homar sau rață? Un antrepenor belgian a avut inedita idee de a reinventa tradiționalul desert și, ajutat de un șef cu două stele Michelin, a deschis un mic local unde clienții sunt întâmpinați cu cele mai neașteptate toppinguri.

Fie că e vorba de fâșii de rață, foie gras, beefteck tartar, sau variante vegetariene cu diverse salate, gaufrele celebrului șef care poartă două stele Michelin, Yves Mattagne, atrag din ce în ce mai mulți curioși.

Ineditul local din Galeriile Regale din centrul Bruxelles-ului oferă și variantele clasice ale gaufrelor, pentru clienții mai conservatori, dar și o varietate de burgeri, cartofi prăjiți și gustări pentru vegetarieni. Din Bruxelles, pentre TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite