CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES

Experimente culinare belgiene. Un antreprenor a reinventat gaufra, tradiționalul desert belgian

Belgia este cunoscută în toată lumea pentru gustările sale delicioase și deloc sănătoase, cum ar fi vafele cu înghețată, sau cartofii prăjiți după rețete secrete. Un producător a avut o idee trăznită, dar încununată de un mare succes. Despre ce e vorba, aflăm din corespondența de la Lucian Pîrvoiu.

14 Octombrie 2019, 10:40 (actualizat 14 Octombrie 2019, 10:41) |

Gaufrele sunt unele dintre cele mai vândute deserturi pe străzile din Bruxelles. Cu zahăr pudra, ciocolată sau frișcă, toate sunt delicioase și sățioase.

Și totuși, ce ați spune dacă în loc de zahăr vi s-ar oferi foie gras, homar sau rață? Un antrepenor belgian a avut inedita idee de a reinventa tradiționalul desert și, ajutat de un șef cu două stele Michelin, a deschis un mic local unde clienții sunt întâmpinați cu cele mai neașteptate toppinguri.

Fie că e vorba de fâșii de rață, foie gras, beefteck tartar, sau variante vegetariene cu diverse salate, gaufrele celebrului șef care poartă două stele Michelin, Yves Mattagne, atrag din ce în ce mai mulți curioși.

Ineditul local din Galeriile Regale din centrul Bruxelles-ului oferă și variantele clasice ale gaufrelor, pentru clienții mai conservatori, dar și o varietate de burgeri, cartofi prăjiți și gustări pentru vegetarieni. Din Bruxelles, pentre TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 16°C 17°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 16°C 18°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 12°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI