Experiment TVR | Cum reușesc hoții să intre în casele oamenilor

19 decembrie 2018, 19:30

Ca să vedem cât de ușor deschid oamenii porțile unor necunoscuți am făcut un experiment. Și chiar am exagerat cu informațiile, tocmai în speranța că vom trezi suspiciuni.

„Am venit să citim apometrul de la lumină pentru că e sfârșitul anului. Unde îl aveți? Nu aveți câine, da? Aici în fața casei.”

Reporterul TVR a fost primit fără întrebări și condus la contorul de curent. Ba mai mult, pentru zeci de secunde a rămas neînsoțit.

Un hoț ar fi avut timp suficient să afle ce e de furat prin preajmă. Până la urmă, femeia a aflat că de fapt a fost filmată pentru Știrile TVR.

„Noi suntem de la TVR şi facem un material despre cât de uşor pot intra colindătorii şi cei care spun că citesc indexul la dumneavostră în curte.”

Iar gazda ne-a povestit că în urmă cu câțiva ani a fost la un pas de a fi jefuită.

”Eu am închis poarta dar a venit după mine. M-am dus în casă și m-am pomenit cu el după mine în casă. Am chemat soțul și a venit imediat ți l-a gonit. Și ați depus plângere? Nu.”

Un vecin al femeii recunoaște și el că nu cere actele de identitate celui care îi bate la poartă, cu diverse pretexte.

Iar hoții tocmai pe neatenția și ignoranța oamenilor se bazează.

În primele 11 luni ale anului au fost înregistrate peste 130.000 de furturi din locuințe. În câteva mii de cazuri, hoții au acționat prin așa-numita metodă a împrietenirii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite