Experiment la Moscova: Cetățenii vor ieși din case după un orar stabilit de primărie

Primarul Moscovei continuă seria de experimente pe locuitorii capitalei ruse, în timpul pandemiei. Vrea să îi scoată pe oameni să se plimbe în aer liber în serii, după un grafic stabilit pentru fiecare cartier în parte. Aşa-numitele "măsuri de relaxare" valabile de la 1 iunie irită și mai mult populația, a constatat corespondentul nostru, Liviu Iurea.

29 Mai 2020, 10:00 (actualizat 29 Mai 2020, 10:01) |

De pe 1 iunie se vor deschide parcurile, însă vor avea acces doar cei care locuiesc în imediata lor vecinătate. Locurile de joacă pentru copii vor rămâne închise . Băncile vor rămâne și ele sigilate și nu pot fi folosite în caz că vrei să te odihnești.

Plimbarea este permisă doar pe o rază de 2 kilometri în jurul domiciliului.

De luni, moscoviții vor putea în sfârșit să se plimbe în aer liber, dar nu oricum. Primăria îi va programa pe locuitorii dintr-un anumit bloc să iasă din casă într-o anumită zi. Locatarii blocului vecin vor avea privilegiul să se plimbe în altă zi și tot așa, prin rotație, dar nu mai mult de trei ori pe săptămână.

Ideea a fost lansată chiar de primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, care nu i-a ascuns lui Vladimir Puțin că plimbarea în serii, pe cartiere, constituie un experiment.

Moscoviții nu sunt prea lămuriți cum vor ieși din casă după orarul stabilit de primărie.

Dacă până acum măștile și mănușile erau obligatorii doar în spații închise, de luni, ele vor fi necesare peste tot, chiar și la plimbare, inclusiv dacă alergi sau practici alte activități sportive.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 12°C
IASI 10°C 11°C
CLUJ 7°C 10°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 9°C 11°C
BRASOV 9°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI