Experiment la Berlin: 100 de germani locuiesc în case "verzi". Vor să obțină o reducere de 40% a emisiilor de dioxid de carbon într-un an

O sută de germani din Berlin participă la un experiment inedit: locuiesc în case "verzi". Energia este produsă exclusiv din surse prietenoase pentru mediu, iar obiectivul este ambițios: să demonstreze că mici schimbări pot avea efecte mari.

06 Martie 2018, 15:36 Știrile TVR |

Inițiatorii proiectului vor să obțină o reducere de 40% a emisiilor de dioxid de carbon într-un singur an. Michael Gaedicke merge la serviciu pe bicicletă, are o alimentație exclusiv vegetariană, iar toată electricitatea pe care o folosește provine din energia solară. Acum, introduce săptămânal datele în computer și verifică rezultatele.

Michael Gaedicke, participant la proiectul Un Climat Neutru în Berlin: "Este o mare diferenţă când poţi să vezi totul. Nu m-aş fi gândit că având totul sub control - consumul, transportul, alimentaţia, folosirea curentului - pot să obţin o emisie de noxe atât de diferită faţă de prognoza mea de anul trecut."

Curentul electric este furnizat de o comunitate a energiei solare formată din oameni care au panouri solare ;i distribuie electricitate în toată țara.

Germania s-a angajat să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 40% până în 2020 față de 1990. Dar, dacă oameni ca Michael Gaerdicke sunt pe care să obțină acest obiectiv, la nivel național va fi imposibil. În special din cauza dependenței de electrocentralele care folosesc cărbune pentru a produce curent.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 32°C 30°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 33°C 32°C
BRASOV 30°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI