Exerciţii militare în regiunea separatistă Transnistria. Armata Rusă testează sistemele de rachetă antitanc

19 ianuarie 2018, 22:05

Nicio zi fără aplicații militare desfăşurate în apropiere de România.

Grupul Operativ de Trupe Ruse din regiunea separatistă Transnistria a început săptămâna cu un exerciţiu privind manipularea complexelor de rachete antitanc.

La aceste aplicaţii, militarii ruşi au exersat mai multe procedee de lansare, ghidare şi mânuire a sistemelor de rachete antitanc.

Experţii în Securitate de la Chişinău se întreabă „împotriva cui se pregăteşte să lupte Grupul Operativ de Trupe Ruse în cadrul pretinsei misiuni de pacificare a Rusiei în Transnistria, din moment ce Republica Moldova nu dispune de tancuri.

Trupele Grupului Operativ din partea de Est a Republicii Moldova au în dotare trei complexe de rachete antitanc cu dirijare semiautomată – Complexul 9k11, Complexul Fagor 9k111 şi Complexul Konkurs 9M113. Acestea pot fi utilizate de către diviziile de infanterie şi pot fi montate pe tehnica blindată.

Grupul Operativ de Trupe Ruse în Transnistria a fost creat în 1995, în locul fostei Armate a 14-a a Rusiei, şi numără aproximativ 1.350 de militari, dar Federaţia Rusă mai dispune de aproximativ 400 de militari in cadrul contingentului său de menţinere a păcii în stânga Nistrului.

În concluzie, experţii în Securitate de la Chişinău susţin că Federația Rusă își reconfirmă poziția destabilizatoare în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite