Exerciţii cu elicopterele americane. Militarii români şi americani au zburat cu "Black Hawk". Un prim antrenament

Militari americani şi români s-au îmbarcat astăzi în 3 elicopetere Black Hawk şi s-au îndreptat către poligonul Babadag. Un prim antrenament în comun, care a presupus şi o simulare a unei misiuni de asalt. Celebrele elicoptere Black Hawk au fost folosite de forţele americane în cele mai importante operaţiuni externe din ultimele decenii.

08 Martie 2017, 13:18 (actualizat 08 Martie 2017, 20:24) |
Exerciții cu elicoptere americane - Telejurnal 20.00
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Cpt. James  Bates, Brigada 10 elicoptere de luptă, US Army:  "Astăzi exersăm o misiune de asalt. Militarii români zboară cu elicopterele noastre până în poligonul de la Babadag, securizează zona, verifică potenţiale ameninţări şi la întoarcere exersează îmbarcarea în elicopere" .

Părinţii unui militar american sunt dintr-un sat de la graniţa cu Ungaria. Este fericit că s-a reîntors în România, unde se simte ca acasă.

Istvan Kurunczi, Brigada 10 elicoptere de luptă, US Army: "Am o experienţă de 20 de ani în armata SUA, dintre care 15 în operaţiunile psihologice. Cum în armată vezi elicoptere zburând tot timpul, am zis că vreau să fac asta. Iar în ultimii 5 ani asta s-a întâmplat. Sunt aviator".

50 de militari şi 8 elicoptere Black Hawk au ajuns la baza de la Mihail Kogălniceanu săptămâna trecută. Aparțin Batalionului 2 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA.

Este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve.

Peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 elemente de tehnică militară reprezintă doar o parte din angajamentul Statelor Unite pentru stabilitatea și securitatea Europei de Est.

ACTUALIZARE Telejurnal 14.00 Militari americani şi români s-au îmbarcat la bordul a trei elicoptere Black Hawk şi se vor îndrepta către poligonul Babadag. Acolo vor exersa debarcarea din elicopter  şi vor simula respingerea unui atac la sol, apoi vor reveni la baza Mihail Kogălniceanu.

VIDEO
Exerciții cu elicoptere americane. Telejurnal ora 13:00

Este primul antrenament în comun la care participă militari ai Brigăzii 10 Elicoptere de Luptă din cadrul Forţelor Terestre Americane şi militari români din cadrul Poliţiei Militare, a transmis corespondentul TVR Alina Grigore de la baza Mihail Kogălniceanu, pentru Telejurnalul de la ora 13:00.

VIDEO
Exerciții cu elicoptere americane. Ediție Specială ora 11:00
La exerciţiu vor participa 25 de militari din partea Armatei Române. La Mihail Kogălniceanu, au sosit săptămâna trecută opt elicoptere şi 50 de militari americani.

În total, 86 de elicoptere şi 2.200 de militari au fost trimişi pe flancul estic pentru antrenamente în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, a mai transmis Alina Grigore, într-o Ediţie Specială a Ştirilor TVR.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI -2°C -2°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 2°C -2°C
BRASOV -2°C -7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI