Exerciţii aeriene Statele Unite-Coreea de Sud, în ciuda plângerilor nord-coreene

Exercitii militare avioane
Exercitii militare avioane
3 februarie 2023, 15:26

Cele două ţări au efectuat un exerciţiu aerian comun deasupra mării înspre vestul Peninsulei Coreea, cu avioane de război precum F35A ale Coreei de Sud şi participarea a F-22 şi F-35 ale Statelor Unit, a declarat armata sud-coreeană într-un comunicat.

Forţele aeriene ale ambelor ţări „vor continua să consolideze exerciţiile comune pentru a avea capacităţi puternice de răspuns şi pregătire împotriva ameninţărilor nucleare şi cu rachete ale Coreii de Nord”, se adaugă în comunicat.

Anul trecut, Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste de rachete balistice, care sunt interzise de rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU. A fost observată de asemenea redeschiderea sitului ei închis de testare a armelor nucleare, aşteptându-se astfel un nou test nuclear pentru prima dată după 2017.

Joi, Ministerul de Externe al Coreei de Nord a declarat că exerciţiile Statelor Unite şi aliaţilor lor au ajuns la o „linie roşie extremă” şi ameninţă să transforme peninsula într-un „arsenal de război imens şi o zonă mai critică de război”.

Phenianul nu este interesat de dialog, atât timp cât Washingtonul continuă politicile ostile, se arată în comunicatul difuzat de agenţia de presă de stat nord-coreeană.

Sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite