Exercițiu militar în munții Brașovului. Au participat vânători de munte români și militari americani

Exercitii
Exercitii
26 noiembrie 2020, 12:04

Un exercițiu militar s-a desfășurat în munții Brașovului. Timp de cinci zile vânători de munte români și militarii americani de la Regimentul 101 Aviație Terestră au luat cu asalt un obiectiv și au evacuat cu elicopterul răniții și elementele misiunii.

Exercițiul de la Brașov se numește „WOLF STRIKE 20” și reprezintă o premieră. Potrivit reprezentanților armatei, structuri de cercetare din cadrul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, alături de militarii aparținând Batalionului 5 din compunerea Regimentul 101 Aviație Terestră a armatei Statelor Unite ale Americii, au luat parte în perioada 20-25 noiembrie, la exercițiul desfășurat în raionul Cabana Brădet – Poligonul Grohotiș – Vf. Zănoagei.

Conform MApN, exercițiul a debutat cu planificarea în detaliu și executarea procedeelor necesare executării manevrelor specifice de îmbarcare și debarcare din elicopter, precum și cu executarea procedurilor de evacuare medicală pe calea aerului.

De asemenea, au fost executate manevre de inserție pe calea aerului, de debarcare a elementelor de asalt în apropierea obiectivului, de efectuare a asaltului asupra obiectivului cu sprijinul elicopterelor de asalt și de evacuare a elementelor de cercetare la finalul asaltului.

Sursa Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite