VIDEO. Exerciții speciale care îi ajută pe bunici să facă sport în izolarea de acasă

Sursa foto: ageconcerneastbourne.org.uk
Sursa foto: ageconcerneastbourne.org.uk
12 aprilie 2020, 15:16

Mai cu seamă în această perioadă, în care aceștia nu mai pot nici măcar să-și facă plimbările zilnice prin parc sau să se deplaseze la cumpărături și alte activitați cotidiene, așa cum au făcut-o până acum.

Deși îmbătrânirea este un proces complex, care aduce modificări majore asupra fizicului și psihicului unui senior, antrenamentul fizic poate ajuta atât în lupta cu unele boli ale bătrâneții, cât și în menținerea optimismului și a unei atitudini pozitive.

Vrem să avem vârstnici  sănătoși și optimiști? Să-i ridicăm de pe canapea și să-i îndemnăm să facă sport, chiar și așa, în acest prelungit “arest la domiciliu”!

“Exercițiile fizice încetinesc procesul de îmbătrânire,  ajută la combaterea diabetului,  a bolilor cardiovasculare, a osteoporozei și a afecțiunilor aparatului musculoscheletal. Mișcare = sănătate. Niciodată nu e prea târziu să faci exercitii fizice . Exercitiile trebuie adaptate la capacitatea de efort și flexibilitatea persoanei. Trebuie pus accent pe exerciții cardio, care solicită puțin articulațiile,  dar tonifică inima și plămânii”,  a  declarat medicul Daniel Brănescu, specialist ortopedie-traumatologie la Spitalul de Urgență Floreasca.

Am apelat la bunăvoința unuia dintre cei mai valoroși instructori de fitness din Capitală Bodan Vărzaru, de la World Class, și l-am rugat să conceapă un set de exerciții “de făcut acasă” – zilnic! – special pentru vârsta a treia.

Autor: Marina Almășan

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă