Exercițiul SEISM 2018. Scenariul celei de-a patra zile de desfășurare

Cel mai mare exercițiu din România pentru intervenție în caz de seism major continuă pentru a patra zi. Potrivit scenariului acestei zile în urma seismului înregistrat acum trei zile și a celor două replici care au urmat, peste 4.300 de persoane și-au pierdut viața, mai mult de 8 mii au fost rănite și aproximativ 50 de mii de persoane au rămas fără adăpost.

16 Octombrie 2018, 09:31 (actualizat 16 Octombrie 2018, 11:24) Știrile TVR |
Seism 2018, scenariul pentru a patra zi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

48.000 de consumatori au rămas fără electricitate și 55.000 nu beneficiază de alimentare cu apă. 1.130 de oameni au fost salvați în cursul nopții, 228 de persoane sunt prinse sub dărâmături, iar 833 sunt încă dispărute.

De asemenea, în urma seismului înregistrat în data de 13 octombrie și a celor două replici care au urmat, au fost afectate 5.240 de clădiri (460 distruse total, 1700 distruse parțial și iar 3.080 nu mai prezintă siguranță pentru locuit).

Conform scenariului, în urma cutremurului au fost distruse 6 spitale din București, 23 de unități spitalicești au fost distruse parțial, iar 9 au fost avariate, dar au rămas funcționale.

În ultimele 24 de ore, echipele de salvatori au desfășurat misiuni de căutare-salvare, scoatere a victimelor de sub dărâmături, recuperare a persoanelor blocate la înălțime, asistență și evacuare medicală a victimelor.

În continuare rămân funcționale taberele de sinistrați din localitățile Afumați și Voluntari, din județul Ilfov, precum și cele trei tabere organizată la Arena Națională din București, cu o capacitate totală de peste 30.000 de persoane.

Pentru acordarea asistenței medicale pentru persoanele rănite sunt funcționale două spitale mobile românești, spitalul mobil israelian, spitalul mobil austriac, spitalul mobil italian și cel norvegian.

Coordonarea medicală și pentru salvarea persoanelor se face în mod integrat de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenție de la Ciolpani, împreună cu reprezentanții EMTCC și ofițerii de legătură ai agențiilor internaționale implicate în desfășurarea exercițiului.

Echipele de intervenție în situații de urgență vor desfășura și în cursul zilei de astăzi activități pe marginea scenariului existent și a situațiilor ipotetice care vor fi introduse, inopinat, în exercițiu.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 4°C 5°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 5°C 6°C
CRAIOVA 3°C 4°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI