Exercițiu militar americano-japonez pe o insulă din Pacific. A fost prima dată când o astfel de operațiune nu s-a desfășurat într-o zonă de antrenament a armatei

25 martie 2023, 19:36

Două avioane Hercules americane și unul japonez au lansat peste 300 de parașutiști pe o insulă aflată la mai bine de 1.200 de km de Tokyo.

A fost prima dată când o astfel de operațiune nu s-a desfășurat într-o zonă de antrenament a armatei, ci pe o mică insulă japoneză locuită.

Mr. Andrew Morris, Forțele Aeriene ale SUA:Acum acționăm pe o insulă, pe un câmp cu trestie de zahăr, și folosim o zonă de lansare pe care am văzut-o acum câteva zile. Am exersat o operațiune reală, pe o insula reală, nu într-o zonă de antrenament.

Pușcașii marini americani au luat și ei parte la acțiunea parașutiștilor japonezi. Au folosit bărci pentru a lua cu asalt insula.

Gl. Junya Wakamatsu, Forțele Defensive Japoneze:Nimic nu ne face mai fericiți decât oportunitatea de a ne dezvolta capabilitățile alături de Forțele Aeriene Americane.

Japonia este un punct important pentru armata americană. Washingtonul are pe insulă peste 54.000 de militari, care sunt staționați în 7 baze.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite