Exercițiu major al NATO în Marea Mediterană. Forțele Navale din Turcia vor conduce anul viitor componenta maritimă de intervenție rapidă a Alianței Nord-Atlantice

9 octombrie 2022, 19:16

La exercițiul NATO din largul coastelor Turciei au participat peste 50 de nave, 5 submarine și peste 20 de elicoptere, avioane și drone.

Manevrele au durat aproape două săptămâni.

Jean Jacques Mounier, şeful echipei de evaluare a NATO:Este un exercițiu major, care are două obiective principale. În primul rând, ne antrenăm forțele navale, dar în același timp validăm competența și calitățile structurii maritime a Turciei. Sunt multe aspecte legate de comandă și control, dar implică și forțe din multe, multe țări NATO.

Pe lângă marinarii turci, la exercițiu au participat sute de militari din țări precum Canada, Danemarca, Franța, Germania, România, Marea Britanie și SUA.

Cpt. Osman Diler, Forţele Navale ale Turciei:Cu o prezență importantă în Mediterană, Forțele Navale ale Turciei au contribuit deja la multe operațiuni ale NATO. Acum, având responsabilitatea de a conduce Forțele de intervenție rapidă pe mare ale Alianței în 2023, este timpul să trecem la un nivel superior de colaborare cu Aliații.

Forțele navale ale Turciei au aproximativ 45.000 de oameni, peste 100 de nave de luptă, inclusiv fregate, corvete și submarine și în jur de 50 de avioane și elicoptere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă