Exercițiu de alarmare la Baza Mihail Kogălniceanu. Militarii americani au simulat intervenția în cazul unor dezastre, accidente și atacuri teroriste

2 septembrie 2019, 14:47

Un elicopter Black Hawk decolează având la bord un rănit grav. Este doar o secvență din exercițiul de alarmare organizat de militarii americani din baza Kogălniceanu. Ei au luat în calcul mai multe scenarii: dezastre naturale, accident mari sau atacuri teroriste.

Lt.col. Christopher Marquez, comandant garnizoana americană Mihail Kogălniceanu: „Acest exerciţiu a fost planificat în ultimele trei luni. Echipele operative au inclus în scenarii reprezentanții permanenți ai garnizoanei noastre, dar şi militari din unităţile care se rotesc, vin şi pleacă.”

La simularea din Baza Mihai Kogălniceanu au lucrat împreună reprezentanții mai multor structuri: poliția militară, personalul medical și pompierii.

După ce Rusia a anexat ilegal Crimeea în primăvara lui 2014, SUA au crescut considerabil numărul militarilor din România.

La Mihail Kogălniceanu sunt în permanență peste 600 de militari americani veniți cu elicoptere, transportoare blindate și tancuri. Ei fac parte din Atlantic Resolve, operațiunea prin care America întărește securitatea aliaților din estul Europei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite