VIDEO TELEJURNAL

Exercițiu de alarmare în Capitală şi în 13 județe

Sirenele au sunat în Capitală şi în 13 judeţe din ţară. A fost partea a doua a celui mai complex exerciţiu de alarmare. Autorităţile testează ce şi cum funcţionează în caz de calamitate, mai ales că multe dintre sistemele de avertizare sunt învechite. În plus, numeroasele clădiri construite după 1990 sunt obstacole pentru sunetul sirenelor.

19 Aprilie 2017, 09:06 (actualizat 19 Aprilie 2017, 18:27) Știrile TVR |
Exercițiu de alarmare în Capitală și 13 județe
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În București, în timp ce sirenele făceau un zgomot infernal, cetăţenii îşi vedeau liniştiţi de treabă.

În Capitală sunt adăposturi ce pot cuprinde în jur de 1 milion de locuitori ai oraşului, cu condiţia ca aceştia să găsească drumul către spaţiile de siguranţă. Prin exerciţiul de astăzi, nu informarea populaţiei este o componentă avută în vedere. Se verifică dacă sirenele funcționează.

În Capitală, cele mai multe sisteme de avertizare sunt electrice şi electronice şi pot fi acţionate din centrul de comandă pentru situaţii de urgenţă.

La Iaşi, puţin după ora 10:00, au pornit în funcţiune cele 20 de sisteme de alarmare din oraş şi cele 100 din judeţ. Au fost testate şi echipamentele de transmitere a mesajelor de avertizare vocală.

Alarmarea populaţiei prin intermediul sirenelor electrice are loc în timpul inundaţiilor, ruperii unor baraje hidrotehnice, în cazul unor accidente în care sunt degajate substanţe periculoase sau în timpul conflictelor armate.

În zona Gării din Ploieşti Nord a fost simulată şi o intervenţie pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, inundaţiilor şi incendiilor. În Ploieşti sunt 93 de adăposturi speciale pentru cei 250.000 de locuitori.

Toată săptămâna, peste 7.700 de sirene vor răsuna, între orele 10 şi 15, pentru a testa reacţia autorităţilor în caz de dezastre.

Primele judeţe în care au sunat sirenele au fost Brăila, Călărași, Constanţa, Galati, Ialomița, Tulcea și Vrancea.

Avertizarea sonoră a fost una specifică pentru dezastru, când sirenele sună de 5 ori, de fiecare dată timp de 16 secunde.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 29°C
IASI 23°C 28°C
CLUJ 23°C 26°C
CONSTANTA 18°C 19°C
CRAIOVA 24°C 30°C
BRASOV 23°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI