Exercițiu amplu în Capitală: Atac terorist la metrou. Conform scenariului, mai multe explozii au avut loc în tunelul dintre stațiile Universitate și Piața Romană

12 aprilie 2019, 08:22

Cele mai multe victime au rămas blocate pe peronul stației Piața Română, iar câteva zeci – în tunelul dintre stații. Salvatorii au intrat primii și au scos toate victimele. Pe trotuarul de lângă stația de metrou au fost instalate corturi pentru triere.

Victimele au fost trimise la toate spitalele din Capitală. Numărul mare de victime și depășirea capacității de primire a răniților în unitățile spitalicești au impus amenajarea unui spital militar mobil de campanie în clădirea Academiei de Studii Economice. Aici au fost montate inclusiv mese de operații funcționale.

Desfășurarea de forțe a autorităților a fost impresionantă. Sute de medici, asistenți și militari au participat la exercițiu.

Exercițiul a fost organizat de Centrul de Excelență al NATO pentru Medicină Militară, Statul Major al Apărării și Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale din România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite