Exercițiu al militarilor francezi și români la baza de la Cincu. Este pentru prima dată când NATO activează Forţa de Reacţie Rapidă, de când a devenit operaţională

27 aprilie 2022, 07:44

Francezii exersează noi metode de atac terestru şi se antrenează pentru a sincroniza tragerile cu diverse arme, conform tacticilor şi procedurilor NATO.

În această perioadă, în poligonul de la Cincu se antrenează peste 150 de militari francezi, cu muniție reală, dar și cu muniție de antrenament.

Cpt Clement: Baza de la Cincu este foarte importantă în primul rând pentru că este mare, pentru că are relieful variat şi multe ţări vin să se antreneze aici împreună. Este important pentru că avem armament diferit şi chiar şi aparate de zbor. Așa că e foarte important să fim aici pentru câteva săptămâni.

Pe lângă exerciţiile cu muniţie de război, francezii se antrenează şi pe un traseu de forţă şi rezistenţă.

Louis, soldat armata franceză: Suntem aici de două săptămâni și am avut exerciții diverse cu infanteria franceză. Cu românii am făcut schimb de arme pentru antrenamente.

Cmd. ADRIAN: Am avut trageri cu mortiere, rachete anti tanc, puşti, mitraliere. Cele trei plutoane de infanterie au venit aici unul după altul și s-au antrenat cu toate armele. Toate antrenamentele noastre sunt în colaborare cu români, cu americani, cu polonezi.

Este pentru prima dată când NATO activează Forţa de Reacţie Rapidă, de când a devenit operaţională, din octombrie 2004.

În acest moment în România sunt militari francezi, belgieni, olandezi, portughezi şi americani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite