Exercițiu aerian de proporții în Coreea de Sud

1 noiembrie 2022, 17:05

Americanii au trimis în baza de la Kunsan, Coreea de Sud, inclusiv avioane de ultimă generație ale pușcașilor marini staționate în Japonia. În total la exercițiul Vigilant Storm iau parte 240 de aparate americane și sud coreene, inclusiv avioane spion U2. Australienii au trimis și ei aeronave cisternă.

Prin telefon gl.(r.) Victor Strimbeanu, fost pilot de Mig-21 Lancer Pe lângă amploare, pe lângă cantitate, avem și componența calitativă, pentru că vin cu aeronave de ultimă generație, generația a cincea: F-35 și varianta A și B. Bineînțeles că vin și cu celelalte, cu conducere din aer și cu realimentare în aer.

Americanii și sud-coreenii vor avea misiuni non-stop până la sfârșitul săptămânii. Potrivit infomațiilor oficiale, în 5 zile, avioanele vor avea 1.600 de ieșiri. Analiștii de politică externă spun că exercițiul este un semnal clar pentru dictatorul de la Phenian.

În prezent, SUA au în Coreea de Sud 28.500 de militari și zeci de avioane de luptă, elicoptere de atac, tancuri și lansatoare de rachete Patriot. Ca mărime este a treia prezență externă, după cele din Japonia și Germania.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă