Exerciții militare NATO, în poligonul de la Smârdan, județul Galați. Aproape 1.000 de militari români și americani se antrenează zilele acestea acolo

10 martie 2022, 21:47

Exercițiul militar a pornit de la scenariul unui atac fictiv al inamicului, la care soldații români și americani au reacționat coordonat. Blindatele și tancurile au deschis bătălia.

După ce mașinile de luptă au obținut superioritate în zona tactică, a fost rândul infanteriei să avanzeze la sol.

Exercițiul nu a fost lipsit de incidente, pentru că focosul unei rachete lansate nu a detonat. Iar militarii au fost nevoiți să declanșeze explozia manual.

Col. Adrian Costaru – cmdt. Brigada 9 Mecanizată Mărășești: Încărcătura care trebuia să explodeze a explodat un pic mai târziu. Aceste incidente apar, nu au o frecvență, nu poate fi stabilită o frecvență, ideea e că trebuie rezolvate și în acest context trebuie să respectăm toate regulile și măsurile de siguranță. Este un exercițiu cu caracter pur defensiv.

Lt. Jafrrey Kazmi, comandant de pluton US Army: Este o experienţă extraordinară de a învăţa, o oportunitate de a lucra împreună cu românii şi tehnica lor de luptă, de asemenea, alături de tehnica militară americană, cu care noi lucrăm, am învăţat multe în tot acest timp, militarii români au fost de mare ajutor.

Pregătirea militarilor în poligonul de la Smârdan va continua și pe timp de noapte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă