Exerciții militare comune Rusia-Belarus. Moscova a trimis trupe în țara aflată în nordul Ucrainei

18 ianuarie 2022, 13:17

ALEXANDER LUKASHENKO, preşedintele Belarus: „Plănuisem să începem aceste exerciţii în februarie. Stabiliţi data exactă şi anunţaţi-mă, ca să nu fim acuzaţi că masăm trupe aşa din din senin ca şi când ne-am pregăti de război.”

Analiștii militari sugerează că Rusia ar putea trimite trupe prin Belarus în cazul unei invazii, micșorând astfel aria defensivă a Ucrainei. Există informații că Moscova continuă să-și trimită militarii la granița cu Ucraina și sunt semnale că nici Belarusul nu va sta deoparte. Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat că tensiunile din regiune pot fi rezolvate pe cale diplomatică. În caz contrar, vor exista consecințe.

ANNALENA BAERBOCK, ministrul german de externe: „Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei. Vom face totul pentru a garanta securitatea Europei.”

După discuțiile de săptămâna trecută, care nu au deblocat această criză de securitate, ambele părți așteaptă ca cineva să facă prima mișcare. Deocamdată, Rusia face presiuni prin mișcările masive de trupe, în timp ce în cancelariile occidentale se discută despre sancțiuni devastatoare care pot pune economia Rusiei în genunchi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev: Ucraina aparţine Rusiei

Atac aerian masiv lansat de Rusia asupra Ucrainei