Exerciții cu bombardiere americane după testul efectuat de Coreea de Nord cu o rachetă intercontinentală

8 iulie 2017, 21:45

Două bombardiere americane şi două sud coreene s-au apropiat la câţiva km de linia de demarcaţie dintre cele două Corei, în timpul unui exerciţiu în care s-a lansat muniţie ghidată prin laser.

Bombardierele americane au simulat distrugerea unor baterii de rachete balistice ale inamicului, în timp ce aparatele Coreei de Sud au efectuat lovituri de mare precizie asupra unor posturi de comandă subterane.

În acest timp, regimul comunist de la Phenian a organizat o primire faraonică pentru militarii care au fost implicaţi în recentul test cu rachetă intercontinentală.

Potrivit agenţiei de presă nord coreene, racheta ar fi capabilă să poarte o ogivă nucleară mare.

Îngrijorarea a fost şi mai pronunţată după ce experţi americani au spus că racheta ar putea ajunge în Alaska. Pentagonul a precizat că este vorba despre un tip nou, care nu a mai fost văzut.

Subiectul a fost unul central şi în cadrul întâlnirilor de la G20, ultima sâmbătă seară, între Preşedinţii SUA şi Chinei.

Preşedintele SUA, Donald Trump: În ceea ce priveşte Coreea de Nord, ştiu că vom avea success, în cele din urmă. Ştiu că poate dura mai mult decât aş vrea eu sau dvs., dar va exista o reuşită la sfârşit, într-un fel sau altul.

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin: Problema nord coreeană este, desigur, foarte serioasă. Cel mai important este să nu ne pierdem răbdarea şi să acţionăm în mod pragmantic şi cu grijă.

Departamentul american al apărării a anunţat că va testa în Alaska sistemul antirachetă THAAD, pe fondul puternicelor tensiuni cu Phenianul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite