Exemplu de urmat în Prejmer. Un bărbat în scaun cu rotile deszăpezește trotuarul și parcarea din fața casei

27 ianuarie 2021, 18:49

Dimineață, când a văzut cât de mult a nins, Ioan Sporea a luat lopata, a ieșit în fața casei și s-a apucat de curățat zona. Nu l-a impiedicat faptul că se afla într-un scaun cu rotile. S-a gândit doar că soția trebuie să ajungă mai ușor la mașină. Și să nu se chinuie prin zăpada mare cu caruciorul copilului.

Scena cu Ioan Sporea curățând zăpada din scaunul cu rotile a fost surprinsă de un reprezentant al DRDP Brașov și postată pe o rețea de socializare.

Ioan Sporea își duce viață în scaun cu rotile de peste 26 de ani, din cauza unui accident de tren în urma căruia i-au fost amputate picioarele. El spune că a reușit să facă față situației în care destinul l-a adus prin voință și ambiție, dar și cu sprijinul familiei.

La 12 km de Prejmer, în Brașov, la prânz, erau destul de multe trotuare necurățate de zăpadă. Chiar și la ieșirile din blocuri.

Curățarea zăpezii și a gheții de pe trotuarul din fața casei sau firmei, precum și îndepărtarea țurțurilor, nu țin doar de bunul simț, sunt obligații prevăzute prin lege.

În Brașov amenzile pornesc de la 800 de lei pentru persoanele fizice și ajung până la 2500 pentru agenții economici.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă