Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului a fost de aproape 75%, în primele cinci luni

Execuţia bugetară a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), în primele cinci luni, a fost de 74,75%, procent raportat la totalul creditelor bugetare acordate instituţiei pentru anul 2022, în valoare de 2.576.463.000 lei, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

09 Iunie 2022, 09:55 (actualizat 09 Iunie 2022, 10:04) Știrile TVR |
Bani

Conform sursei citate, plăţile efectuate în această perioadă însumează 1.925.968.000 lei.

"Execuţia bugetară de 75% dovedeşte răspunsul rapid al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului pentru firmele româneşti care s-au găsit într-o situaţie dificilă, fără precedent, şi faţă de care a trebuit să ne achităm datoriile. Încă de la începutul anului, am virat toate sumele aferente măsurii HoReCa către aplicanţii eligibili şi, în continuare, suntem în proces de acordare a ultimelor granturi pentru beneficiarii celui de-al doilea apel al Măsurii 1, dar şi pentru Măsura 2", a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

În cursul acestui an, MAT va finanţa şi alte programe, cu scopul de a asigura dezvoltarea mediului antreprenorial românesc. Concret, vor fi lansate, gradual, cea de-a treia ediţie Start-Up Nation, programul naţional de microindustrializare, cel de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, programul multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, cel pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de incubatoare tehnologice şi de afaceri, precum şi programul pentru susţinerea meşteşugurilor şi artizanatului.

"Am încredere că execuţia bugetară bună ne va aduce la rectificarea din această vară sume importante pentru a doua parte a anului, astfel încât să putem derula toate investiţiile pe care ni le-am propus, la nivelul excelenţei mediului de afaceri românesc", a completat Cadariu.

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 35°C 36°C
IASI 32°C 30°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 30°C 30°C
CRAIOVA 33°C 32°C
BRASOV 30°C 28°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI