Excursii pentru tratamente. Tot mai mulți pacienți din diverse țări îmbină utilul cu plăcutul în străinătate

Vizitezi locuri frumoase, te relaxezi şi îţi rezolvi şi problemele de sănătate. Tot mai mulţi pacienţi din toate colțurile lumii fac turism medical. Ţările în care merg au de câştigat şi financiar, şi ca imagine. Grecia are chiar o strategie pentru atragerea străinilor. Autorităţile române încă evaluează resursele şi negociază ca firmele de asigurări să facă deconturile mai ușor.

01 Iulie 2018, 17:05 (actualizat 01 Iulie 2018, 22:29) |
Excursii pentru tratamente
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

La un an şi trei luni, Victor şi Tudor au revenit în Grecia, pe propriile picioare. Gemenii au fost concepuţi in vitro, la o clinică din Atena, după şapte ani în care familia a făcut multe tratamente.

Grecia și-a pus la punct o strategie pentru turismul medical, cu parteneriate și campanii de promovare. Oferă şi pachete complete, chiar cu excursii pe insule.

Prof. dr. Konstantinos Pantos, secretar general, Asociaia Elenă de Reproducere Umană: "Economia are de câştigat datorită închirierilor, restaurantelor şi nu numai. Dar principalul câştig e că ţara se face cunoscută şi prin nivelul de excelenţă al serviciilor medicale. Sunt atraşi şi mai mulţi investitori care aduc bani în acea ţară".

Medici şi experţi de pe mai multe continente şi-au împărtăşit experienţa în Kos, pe insula lui Hipocrate.

Profesorul Engel din Germania conduce clinica de obstetrică-ginecologie a unui spital din Frankfurt. Are mulţi pacienţi străini şi a început să le înveţe limba.

Prof. dr. Jorg B. Engel, șef departament, spitalul NordWestkrankenhaus Steinbacher Hohl Frankfurt: "Vorbesc fluent franceza, engleza şi spaniola şi ştiu puţină italiană şi portugheză. Văd mulţi pacienţi din Rusia, Kuweit, Arabia Saudită. Avem toate facilităţile să oferim consultaţii virtuale. Şeful de secţie de la neurologie îi oferă îngrijiri prin telemedicină sultanului din Brunei".

În România, autorităţile evaluează acum resursele pentru terapii de recuperare şi balneoclimaterice. Apoi vor decide unde vor investi mai mult pentru ca străinii să fie mulţumiţi de standarde, iar companiile de asigurări să deconteze cheltuielile.

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: "Vom încerca să lucrăm mai mult la comunicarea cu colegii din țările europene pentru a pune cap la cap cerinţele de la asiguratorii din acele ţări".

Bogdan Tomoioagă, secretar de stat în Ministerul Turismului: "Străinii fac economii de circa 70 la sută pentru un tratament în România faţă de ţara de origine, mai ales în ceea ce priveşte chirurgia estetică şi stomatologia".

Doar la tratament balnear au venit la noi peste 50 de mii de străini, anul trecut. De aproape cinci ori mai mulţi decât în 2016, arată statisticile oficiale.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI