EXCLUSIVITATE Viață de elev pe timp de pandemie în SUA. Învățarea, sportul și voluntariatul, sub amenințarea coronavirusului

Cu peste 12 milioane de cazuri și peste 250 de mii de decese, Statele Unite sunt în fruntea listei țărilor cele mai afectate de pandemie. Cu toate acestea, americanii fac eforturi mari să țină școlile deschise, în condiții speciale de siguranță. Copiii unei familii de români din Washington DC, elevi la un liceu de elită, au povestit echipei TVR cum învață, fac sport și voluntariat în condiții de pandemie.

22 Noiembrie 2020, 19:54 (actualizat 22 Noiembrie 2020, 22:39) Știrile TVR |
Școala în America în pandemie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Într-o după-amiază normală, Dinu ar fi ieșit de la antrenamentul de canotaj împreună cu prietenii săi și și-ar fi așteptat părinții împreună. În noua realitate pandemică, distanțarea și masca sunt obligatorii și sunt respectate și de copii, și de părinți.

Școlile americane și-au adaptat nu numai condițiile de lucru, ci și programa și timpul alocat orelor.

Luca și Dinu învață la un liceu de elită din Washington DC, s-au obișnuit deja cu noul sistem hibrid.

În pandemie, lui Luca îi lipsește cel mai mult sportul. E pasionat de fotbal și, deși joacă și acum, antrenamentele s-au redus considerabil și nu mai sunt meciuri. În lockdown a fost și mai rău, deși profesorii de la școală s-au străduit să își țină elevii în formă.

Ca să nu rămână în urmă cu antrenamentele la canotaj, școala i-a trimis lui Dinu acasă un aparat de vâslit. În plus, copiii sunt încurajați să se implice în acțiuni de voluntariat. Dinu gătește pentru oamenii fără adăpost, iar Luca face curățenie în parc, cu prietenii.

La reluarea cursurilor, toți elevii și profesorii au fost testați, iar profesorii s-au străduit să le explice cât mai bine cum va funcționa 'noul normal'.

Cu toate eforturile pe care le face școala, noul stil de învățare este o provocare și pentru părinți.

Sistemul de educație american este unul dintre cele mai competitive din lume și asta pune o responsabilitate suplimentară pe umerii copiilor. Prioritatea rămâne însă sănătatea familiei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 23°C
IASI 19°C 17°C
CLUJ 17°C 14°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 22°C 20°C
BRASOV 15°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI