EXCLUSIVITATE. Tanczos Barna: Noi am cerut încă de la început acordarea de vouchere pentru lemne. Am propus din nou coaliției de guvernare această variantă

Tanczos Barna ministrul Mediului
Tanczos Barna ministrul Mediului
28 noiembrie 2022, 17:00

Tanczos Barna: Într-adevăr Guvernul, nu ministerul Mediului, Guvernul a decis o plafonare a preţului lemnului. Noi am făcut o propunere inițială, din partea ministerului – oferire de compensații financiare, vouchere sau direct către cel care vinde lemnul sau beneficiarul, persoană fizică, care cumpără, deci un sistem la care am fi lucrat în detaliu dacă decizia ar fi fost de compensare a creșterii prețului.

Ionuț Gheorghe: A fost refuzată?

Tanczos Barna: S-a luat o altă decizie. Nu spun că este refuzată. Este în continuare pe masa Coaliţiei şi eu sper că în viitorul apropiat se va ajunge la o decizie.

Ionuț Gheorghe: Dumneavoastră veţi susţine în continuare varianta aceasta cu vouchere?

Tanczos Barna: Eu susţin în continuare şi am făcut propunerile inclusiv zilele trecute către conducerea coaliţiei, să se analizeze încă o dată această opţiune pentru că ne-ar ajuta foarte mult pe noi să albim piaţa, ne-ar ajuta foarte mult să facem o trasabilitate până la consumatorul final şi în cazul lemnului de foc. Deşi s-a făcut şi anul trecut. Pentru că avem peste un milion 700 de mii de metri cubi de lemn de foc vândut prin Sumal şi monitorizat până la destinaţie.

Ionuț Gheorghe: Aveţi şi o sumă pentru aceste vouchere? V-aţi gândit, aţi făcut această propunere?

Tanczos Barna: Da, propunerea a existat. E 150 de lei în cazul lemnului de foc, de 500 de lei în cazul peleţilor, de 300 de lei la brichete. Deci, cifrele pot fi discutate în continuare.

Interviul în integralitate va fi difuzat vineri, 2 decembrie, ora 16:00, în cadrul emisiunii ”Banii, azi” de la TVR INFO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite