EXCLUSIVITATE Spitalele, șantiere bune de plată. 11 săli de operație noi stau nefolosite la Spitalul Universitar din Capitală

24 aprilie 2017, 21:14

Spitalul Universitar din Bucureşti are probabil cele mai multe săli de operaţie noi. Noi pe hârtie, pentru că nu le poate folosi nimeni.

Sunt lucrări de reabilitare finanţate, dar neterminate.

11 săli de operaţie sunt în corpul C al Spitalului Universitar din Capitală, corp ce a fost renovat cel mai des în decursul ultimilor 10 ani. Niciuna dintre acestea nu este funcțională, transmite Mădălina Samoilă, jurnalist Ştirile TVR.

“Proiectul iniţial avea toate componentele pe care trebuia să le aibă un proiect (…) ar putea fi funcţionale şi mâine blocurile operatorii dacă sălile existente acum care au echipamente ar putea fi mutate în secunda doi în blocul care e funcţional”, a declarat pentru Ştirile TVR fostul manager al Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cârstoiu.

Documentele obţinute de echipa TVR arată contrariul. Ar fi nevoie de o nouă finanţare pentru finalizarea corectă a proiectului. Trebuie refăcute reţeaua electrică şi scurgerile pentru fluidele rezultate în urma operaţiilor. Apoi alţi bani pentru dotări. În total, aproximativ 5 milioane de euro.

Materialul integral, în secțiunea VIDEO

În curtea Spitalului Universitar există şi o fundaţie abandonată de câţiva ani. Acolo trebuia să fie un buncăr pentru radioterapie. Cel mai mare din ţară! Mâine vedeţi de ce s-au blocat lucrările.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite