EXCLUSIVITATE Românii din Spania își găsesc tot mai greu un loc de muncă. Date obținute de Știrile TVR: aproape 100 de mii de români sunt în șomaj

3 martie 2021, 21:15

Anca a lucrat până anul trecut într-o rezidență de bătrâni. De curând i s-a încheiat șomajul și s-a înscris la cursuri de asistentă medicală pentru a-și găsi mai ușor de lucru.

Datele oficiale transmise de atașatul de muncă din cadrul Ambasadei României pentru Știrile TVR arată că aproape 100 de mii de români sunt în șomaj, cei mai mulți în Madrid, Comunitatea Valenciană și Andalucia, regiunile cele mai afectate de restricții.

În primele două luni ale anului, practic toată activitatea neesențială a fost oprită – s-au închis baruri, restaurante, magazine, hoteluri, centre sportive sau săli de spectacole, iar angajații au fost trimiși acasă.

9 din 10 locuri de muncă pierdute în ultimul an sunt din industria ospitalității și a divertismentului.

În luna ianuarie, mai puțin de 300 de mii de turiști au vizitat Spania.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „În acest moment, doar jumătate dintre cei aproape 100 de mii de români rămași fără loc de muncă primesc șomaj. Cei care doresc să se întoarcă acasă pentru a-și căuta de lucru pot solicita transferul ajutorului în România pentru o perioada de până la 6 luni„.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite