EXCLUSIVITATE. România, vedeta Festivalului Europalia. Expoziţia „Dacia Felix” prezintă la Bruxelles sute de artefacte antice

26 octombrie 2019, 21:00

Expoziția eveniment reunește sute de artefacte antice descoperite pe teritoriul României, spațiu de interferență al civilizațiilor getică, dacică, scitică, greacă, și romană. Adunate de la 18 muzee din țară, exponatele au fost selectate în jurul conceptului de civilizație românească privită din perspectiva trecutului comun european.

Printre exponatele vedetă se numără celebrele brățări dacice din aur și coiful getic de la Coţofăneşti. Se adaugă acestora o serie de obiecte de mare valoare, grecești, scitice și romane. Vizitatorii descoperă astfel o zonă de confluență a civilizaţiilor, care îi fascinează.

Nu mai puțin de 250 de evenimente dedicate artelor spectacolului vor avea loc în următoarele patru luni în cadrul festivalului Europalia, care are România în centrul atenției, ca invitat de onoare.

Expoziția „Dacia Felix, trecutul glorios al României”, poate fi vizitată până pe dată de 26 aprilie 2020, în Tongeren la muzeul Galo-Român. Din Tongres pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite