EXCLUSIVITATE Rezultatul alegerilor din Rusia, contestat în stradă, la Moscova

25 septembrie 2021, 22:25

Comuniștii sunt cei mai nemulțumiți și afirmă că, în urma votului, candidații lor ar fi câștigat. Ei vorbesc despre o fraudă masivă.

Pentru că orice proteste sunt interzise pe motiv de pandemie, organizatorii au ales altă strategie. Deputații din Duma de Stat care se consideră nedreptățiți în urma alegerilor de duminică fac întâlniri cu alegătorii pe stradă – o formă de manifestare a protestului, care teoretic este permisă de lege.

În Piață s-au împărțit liste cu pretinsele rezultate reale de la secțiile de votare.

ELENA, observator la alegeri: Le mulţumim oamenilor care au votat fizic. Fizic, nu online. Pot să vă spun că la votul fizic candidatul nostru a câştigat cu două mii de buletine în plus. (Credeţi că votul electronic are vreun viitor în Rusia?) Eu, în calitate de observator, vă spun categoric că nu. Dacă se va vota doar electronic, noi, ca observatori, nu mai putem să depistăm falsificările.

Unii protestatari s-au legat de copaci ca forțele de ordine să nu îi poată aresta. La un moment dat, poliția a dat difuzoarele la putere maximă, astfel încât oamenii din piață să nu se mai poată înțelege unii cu alții .

“Am venit să spun nu rezultatelor de la alegeri. Ce să mai zic? Uitaţi-vă în jur. Suntem o mare de oameni şi nu putem aduce la tăcere difuzoarele poliţiei, care pur şi simplu ne asurzesc”.

„Popularitatea lui Putin creşte proporţional cu numărul morţilor. Acum este omul anului, însă în favoarea lui au votat armata, cei din închisoare, de la spitalele de nebuni și bătrânele surdo-mute”.

„Putin este un hoț! Putin este un hoț! Putin este un hoţ!”

Mitingul de protest s-a terminat fără incidente majore. Au fost doar câteva altercații între participanți, care se bănuiau reciproc că ar fi provocatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite