EXCLUSIVITATE Proceduri simplificate pentru Start-Up Nation. Programul ia startul în iunie

19 aprilie 2018, 20:31

Plățile în cadrul noului program Start-Up Nation se vor face mai rapid, în cel mult 3 luni, iar procedurile în relația cu banca și cu agențiile unde se depun proiectele vor mai clare.

Ștefan – Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat: „Vom avea un ghid al procedurilor operaționale foarte simplu, astfel încât să știm exact ce trebuie să facem oriunde ne ducem și să avem același tratament oriunde în țară, cu oricare dintre băncile partenere”.

Ministrul pentru IMM-uri promite că ediția a II-a a programului Start-Up Nation va începe în iunie.  Prea târziu, consideră reprezentanții mediului de afaceri.

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii: Dacă ai o perioadă de una, două luni pentru aplicații, după care una, două luni pentru evaluare, încă una, două luni pentru semnarea contractului, iată ne ducem tot la sfârșitul anului. Practic, implementarea va fi tot pe anul următor”.

Între timp, statul va realiza deconturile pentru cele aproape 7.000 de proiecte depuse în cadrul sesiunii de anul trecut.

„Peste 4.500 de firme au beneficiat de creditul punte care este garantat și contragarantat de către noi, ceea ce înseamnă că aceste firme au avut finanțare. Acum urmează partea a doua, ca ministerul să ramburseze acest împrumut băncilor” – Stere Farmache, președinte Directoratul Fondului Român de Contragarantare.

Start-Up Nation este așteptat atât de antreprenorii care vor să înceapă o afacere cu bani de la stat, dar și de cei care au făcut o afacere din servicii de  consultanță.

10.000 de firme ar urma să beneficieze de finanțare prin noul program Start-Up Nation. Valoarea maximă a primei acordate rămâne neschimbată – aproximativ 44 de mii de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite