EXCLUSIVITATE Peste 8.000 de tineri români studiază în Spania

22 iulie 2022, 13:34

Gabriel Burlacu, student la Politehnică, Valencia: Am ales ingineria Agroalimentaria y del medio rural pentru că trebuie să aplic ştiinţa la plante, să îmbunătățesc producția și să reduc costurile.

Diana este din Castellon şi a urmat facultatea de Medicină.

Diana Stroe, medic, Castellon: Mi-ar plăcea să mă specializez în cardiologie, am și altele gândite, dar prima mea opțiune ar fi cardiologia.

Sunt şi tineri care vin special din România pentru a merge la facultate pentru că au părinţii care lucrează în Spania, în timp ce alţi copii români născuţi în străinătate rămân de nevoie să studieze în ţările adoptive pentru a nu renunţa la buletinul românesc, condiţie obligatorie pentru admiterea pe locurile puse la dispoziţie de universităţile din ţară pentru românii din diaspora.

Ambasadorul României în Regatul Spaniei, George Bologan: Avem o comunitate destul de activă în mediul academic. Numărul studenţilor români care studiază la facultăţi în Spania se ridică la peste 8000, mai exact 8350.

Ultimele date de la Ministerul Incluziunii şi Securităţii Sociale arată că în Spania sunt în jur de un milion o sută de mii de români. Numai de la începutul anului, 30 de mii de tineri, majoritatea de până în 40 de ani au venit să se stabilească în Regat, nu doar din România ci şi din Marea Britanie sau Ţările Nordice.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite