EXCLUSIVITATE. O tânără infectată cu SARS COV-2 a învins moartea după o luptă de trei luni. Femeia era însărcinată când s-a îmbolnăvit

8 februarie 2022, 17:39

Bianca este o învingătoare. Are 31 de ani și o armată de medicii a scos-o din ghearele morții, după trei luni de luptă.

Pe 17 noiembrie, anul trecut, se afla în secția de Terapie Intensiva COVID 19, din Spitalul Județean de Urgență din Cluj. Născuse de urgenta prin cezariană, la 30 de săptămâni. Avea saturație scăzută de oxigen și inclusiv bebelușul era în pericol.

La scurt timp după ce și-a îndeplinit visul de a deveni mamă, pentru Bianca au început complicațiile provocate de infecția cu SARS COV 2.

Prof. Dr. Daniel Mureșean, șeful Clinicii de Obstetrică-Ginecologie: A făcut o formă foarte complicată a infecției COVID, o formă în care astăzi tratam o boală, mâine se decompensau alte organe. A avut opt intervenții chirurgicale, legata de complicația dată de pancreatita acută.

În jurul ei s-a strâns o echipa multidisciplinară. Cadrele medicale au luptat cu toate armele, în fiecare secundă, pentru viața Biancăi. Starea ei s-a tot agravat, a fost necesară intubarea. O lună a stat conectată la aparate și a fost ventilată mecanic!

Acum, Bianca este în afara oricărui pericol.

De când a născut, Bianca nu a avut șansa să-și strângă pruncul la piept. După trei luni de suferință, departe de familie, a venit însă și marele moment al întâlnirii.

De pe patul de spital, tânăra mămică are numai cuvinte de laudă despre medicii care au ajutat-o să trăiască. Între ea și cei care au îngrijit-o s-a format o relație speciala. Pe viață.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite