EXCLUSIVITATE Misiune de transfer pe cale aeriană a unui bolnav de coronavirus. Elicopterele zboară zilnic pentru a muta pacienți din spitalele care nu mai au locuri disponibile la ATI

Piloții fac un pod al speranței pentru pacienții de COVID-19 aflați în stare gravă. Misiunile aeriene de transport au crescut de peste 3 ori în august față de luna precedentă. Elicopterele zboară zilnic pentru a muta pacienți din spitalele care nu mai au locuri disponibile la ATI. Numărul mare de cazuri de COVID-19 din ultimele săptămâni se vede și în orele de zbor adunate de piloții Inspectoratului General de Aviație. O echipă a TVR a participat la o misiune de transfer a unui bolnav de COVID-19. Un reportaj exclusiv de Adelin Petrișor și Romeo Stancu.

03 Septembrie 2020, 21:35 |
Tot mai multe misiuni aeriene pentru transferul pacienților cu coronavirus
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Piloții MAI și mai mulți salvatori ai SMURD se pregătesc să ducă la Constanța un bolnav de COVID-19 de la Spitalul Bagdasar. Bărbatul nu este intubat, dar este în stare gravă și are nevoie de terapie intensivă, iar medicii i-au găsit un loc la Constanța.

Luna trecută, piloții MAI au avut 44 de astfel de misiuni și au dus dintr-o localitate în alta 55 de bolnavi în stare gravă care aveau nevoie de internare în terapie intensivă. Un astfel de zbor nu este niciodată ușor.

În prezent, România are peste 500 de bolnavi de COVID-19 internați la ATI. În spitalele care tratează această boală sunt în total puțin peste 1.000 de locuri la terapie intensivă.

În funcție de numărul de cazuri, autoritățile sunt nevoite să mute pacienții cu forme severe în localitățile unde mai sunt paturi libere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 26°C 24°C
IASI 26°C 26°C
CLUJ 26°C 29°C
CONSTANTA 22°C 22°C
CRAIOVA 28°C 25°C
BRASOV 24°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI