EXCLUSIVITATE Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Consort au ajuns în Iordania, la „nunta anului”

1 iunie 2023, 20:03

Căsătoria Prinţului Moştenitor Hussein a adus sărbătoare în toată Iordania. În ultima săptămână au fost ceremonii dedicate miresei, Prinţesei Rajwa, o frumoasă arhitectă din Arabia Saudită. Iar de două zile, poporul, familia şi armata îl sărbătoresc pe mire.

M.S. Regele Abdullah al Iordaniei: Sunt mândru de Al Hussein, de determinarea lui și de marea sa ambiție față de țara sa, precum și de devotamentul și dragostea lui. Se va căsători și va începe un nou capitol în viața lui.

Grupuri de dans tradiţional invită oamenii să se bucure şi ei pentru fericirea prinţului moştenitor.

Abu Samer: Mă simt fericit că am fost martor şi la nunţile bunicului Alteţei Sale, Regele Hussein, la cea a tatălui, Regele Abdullah, și acum la cea a fiului, Prințul moștenitor Hussein. El este prințul inimilor. Suntem mândri că un tânăr ca el este prinț moștenitor.

Fiul cel mare al Regelui Iordaniei, Abdullah, are 28 de ani, iar mireasa saudită Rajwa Al Saif, cu care îşi va lega destinele, are 29 de ani şi provine dintr-o familie proeminentă cu legături cu dinastia Al Saud din Arabia Saudită. Evenimentul mult mediatizat îl pregătește pe Hussein pentru viitorul statut, după ce tatăl său l-a numit moștenitor al tronului.

Familii Regale din întreaga lume au venit la Amman pentru a fi alături de miri. Prinţul William şi Prinţesa Kate de Wales îi reprezintă pe Regele Charles al III-lea. Familia Regală a României participă la nuntă la invitaţia Regelui Abdullah al II-lea şi a Regiei Rania. Au fost întâmpinaţi la aeroport de ambasadorul României la Amman, George Maior, şi de reprezentanţi ai Curţii Regale Haşemite. Au vizitat-o apoi pe Prinţesa Muna, mama suveranului haşemit, la reşedinţa sa. Între cele două familii regale există o frumoasă legătură de prietenie. Şi Familia Regală Iordaniană a venit în România.

M.S. Margareta, Custodele Coroanei Române: Am fost în luna de miere, acum 20 și ceva de ani, și cunoaștem foarte bine, și părinții mei au cunoscut foarte bine Familia Regală din Iordania.

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au vizitat locul în care a fost botezat Isus Hristos, Betania, dincolo de Iordan. Familia Regală spune că în Iordania a întâlnit multă lume care vorbeşte limba română.

M.S. Margareta, Custodele Coroanei Române: Există ceva între români și iordanieni, este ceva magic. Mulți din Iordania au fost aici la școală sau universitate și mulți s-au căsătorit cu românce şi vorbesc limba română.

Majestatea Sa Margareta ne-a dezvăluit că la nuntă va purta tiara regală cu diamante. Încă este o surpriză ce ţinută va alege, având în vedere că participă la una dintre cele mai luxoase nunţi regale. Familia Regală a României a dăruit mirilor un set de bijuterii, inspirate de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuşi, create de Malvina Cervenschi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite