EXCLUSIVITATE În satul Buda, Ilfov, localnicii sunt impozitaţi de mai multe primării

Situaţie bizară şi unică în România: în satul Buda din Ilfov, localnicii sunt impozitaţi de mai multe primării - Măgurele, Bragadiru şi Cornetu. Toate pretind taxe pe terenurile cu care au fost oamenii reîmproprietăriți după ce comuniştii le-au dărâmat satul înainte de '89. Problema care pare să fie tranşată în instanţă trebuie acum să fie rezolvată şi în documentele prefecturii.

14 August 2017, 20:33 (actualizat 14 August 2017, 23:59) |
Dublu impozitați, dar fără drepturi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

De 4 ani, Elisabeta Angelescu din satul Buda, Ilfov, este impozitată de două primarii: Cornetu şi Bragadiru. Vecinul ei, Petre Drăgoi, are aceeaşi problemă.

Situaţia este fără ieşire pentru zeci de familii, de ani buni.

Totul a început în 1987, atunci când autorităţile au demolat satul Buda şi au făcut loc lacului de acumulare Cornetu Mihăileşti. Era o investiţie importantă pentru canalul Dunăre – Bucureşti, care urma să devină navigabil.

Planurile au fost însă schimbate în 1990, iar satul Buda a fost refăcut ca parte a comunei Cornetu. Dar terenul, 86 de hectare, făcea parte din IAS Bragadiru. Aşa că locuitorii noului sat Buda şi-au făcut case pe parcele care aparţineau şi oraşelor Bragadiru sau Măgurele.

Oamenii şi-au plătit impozitele, dar nu ştiu cum au fost cheltuiţi banii lor.

Deşi sunt impozitaţi de mai multe primării, locuitorii satului Buda nu beneficiază de utilităţi. Nu există alimentare cu apă şi cu gaze naturale, iar unele străzi sunt neasfaltate.

După 5 ani de proces, Primăria comunei Cornetu a obţinut în instanţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă care atestă că satul Buda îi aparţine.

Din cearta pe terenurile din satul Buda au rezultat şi lucrări aberante chiar.

Situaţia bizară şi costisitoare a locuitorilor din satul Buda va fi rezolvată abia atunci când casele şi pământurile lor vor fi înscrise în Cartea funciară a comunei Cornetu.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 20°C 20°C
IASI 18°C 18°C
CLUJ 17°C 16°C
CONSTANTA 19°C 18°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 17°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI