EXCLUSIVITATE În satul Buda, Ilfov, localnicii sunt impozitaţi de mai multe primării

14 august 2017, 20:33

De 4 ani, Elisabeta Angelescu din satul Buda, Ilfov, este impozitată de două primarii: Cornetu şi Bragadiru. Vecinul ei, Petre Drăgoi, are aceeaşi problemă.

Situaţia este fără ieşire pentru zeci de familii, de ani buni.

Totul a început în 1987, atunci când autorităţile au demolat satul Buda şi au făcut loc lacului de acumulare Cornetu Mihăileşti. Era o investiţie importantă pentru canalul Dunăre – Bucureşti, care urma să devină navigabil.

Planurile au fost însă schimbate în 1990, iar satul Buda a fost refăcut ca parte a comunei Cornetu. Dar terenul, 86 de hectare, făcea parte din IAS Bragadiru. Aşa că locuitorii noului sat Buda şi-au făcut case pe parcele care aparţineau şi oraşelor Bragadiru sau Măgurele.

Oamenii şi-au plătit impozitele, dar nu ştiu cum au fost cheltuiţi banii lor.

Deşi sunt impozitaţi de mai multe primării, locuitorii satului Buda nu beneficiază de utilităţi. Nu există alimentare cu apă şi cu gaze naturale, iar unele străzi sunt neasfaltate.

După 5 ani de proces, Primăria comunei Cornetu a obţinut în instanţă o hotărâre definitivă şi irevocabilă care atestă că satul Buda îi aparţine.

Din cearta pe terenurile din satul Buda au rezultat şi lucrări aberante chiar.

Situaţia bizară şi costisitoare a locuitorilor din satul Buda va fi rezolvată abia atunci când casele şi pământurile lor vor fi înscrise în Cartea funciară a comunei Cornetu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite