EXCLUSIVITATE. Furt la drumul mare pe autostrăzi. Hoţii acţionează în parcările din România şi Austria

13 august 2019, 19:31

Bărbatul în haine negre l-a chemat pe șoferul microbuzului în spatele mașinii pentru a-i arată o defecțiune, sau urmarea unei tamponări. Între timp, în fața mașinii, este complicele, cu mănuși în mâini, care fură repede ce găsește lângă scaunul șoferului.

În acest caz a fost vorba de 100 de euro. Furtul s-a întâmplat în urmă cu câteva zile în apropiere de Orăștie, într-o parcare de pe autostrada Sibiu-Nădlac.

„Cei doi prezumtivi autori ai faptei au fost identificați și unul dintre aceștia a fost reținut preventiv și apoi plasat sub control judiciar. Alt caz, cu mod de operare similar, a fost identificat de polițiști pe A1, în județul Sibiu. Atunci, prejudiciul a fost de 500 de euro și a fost recuperat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu.

Același suspect a fost reținut și într-un dosar, în județul Alba, însă a plasat tot sub control judiciar. Surse judicare susțin că în astfel de cazuri, care se pedepesec cu maximum 3 ani de închisoare, legea nu impune arestarea preventivă.

Polițiștii se luptă să-i găsescă pe cei suspectați de furt, pentru că în multe cazuri hoții sunt mai bine dotați decât ei.

„E o mare problemă la noi, această limită logistică. Dar ne adaptăm: facem filaj, venim cu maşini capacană. Poliția nu are logistica necesară, dacă vorbim de autostrăzi”, spune Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC.

Cel de-al doilea hoț, implicat în furtul de pe Autostrada Sibiu-Nădlac nu a fost încă prins. Astfel de echipe de hoți acționează atât pe autostrăzile din România cât și pe cele din țările vecine, fiind semnalată prezența lor și în apropiere de capitala Austriei,Viena.

Așa că într-o lună bună, spun surse judiciare, hoții pot fură mii de euro. Numai în parcarea din zona Orăștie au fost înregistrate până acum 6 dosare de furturi din mașini, dar în numai două cazuri au și fost identificați hoții.

În cazul șoferului bulgar, hoții au avut și o solicitare specială: „Delete filmarea, delete filmarea!”

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă