CORESPONDENȚĂ DE MIHAELA ANTOCHE

EXCLUSIVITATE Franța se pregătește pentru sărbătorirea Zilei Naționale. Certificatul sanitar și masca sunt obligatorii la festivități

Franța se pregătește pentru Ziua Națională, de această dată cu restricții impuse de criza sanitară și răspândirea îngrijorătoare a variantei Delta. La Paris, defilarea va avea loc pe celebrul bulevard Champs Élysées, iar în unele orașe s-a renunțat la parade și focuri de artificii pentru a evita adunările mari de oameni. Anul trecut, din cauza condițiilor sanitare, ceremoniile au fost restrânse și mai mult simbolice. Urmăriți un reportaj realizat în exclusivitate pentru Știrile TVR, de corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche.

13 Iulie 2021, 19:11 (actualizat 13 Iulie 2021, 22:17) |
$article.media.images[0].description
Pregătiri de Ziua Franței"

După un an de pauză, sunt ultimele pregătiri înainte de celebra paradă de pe bulevardul Champs Élysées. Sunt ultimele repetiții pentru ca totul să decurgă fără nici cea mai mică greșeală. Pe 14 iulie, Franța va arăta lumii întregi de ce este mândră.

Publicul va avea din nou acces în zonele special amenajate de-a lungul bulevardului. Peste 25 de mii de persoane sunt așteptate la ceremonia militară care se va desfășura între Arcul de Triumf și Place de la Concorde.

Certificatul sanitar este obligatoriu, după cum obligatorie va fi și purtarea măștii. Spectatorii vor prezenta, la alegere, dovada vaccinării cu ambele doze sau documentul care atestă că au fost bolnavi sau un test negativ. Permisul sanitar se aplică pentru toate persoanele de peste 11 ani.

Pentru cei care vor urmări ceremonia în picioare este prevăzută o suprafață de siguranță de 4 metri pătrați pentru fiecare persoană. Tribunele au fost amenajate ținîndu-se cont de păstrarea distanței fizice.

Un important dispozitiv de securitate va fi mobilizat pentru ziua defilării. Vor fi controlate bagajele spectatorilor, iar stațiile de metrou din zonă, magazinele și principalele străzi din perimetru vor fi închise.

Peste 5.000 de persoane vor defila pe Bulevardul Champs Élysées. 71 de avioane, 25 de elicoptere, 221 de vehicule și 200 de cai din Garda Republicană vor completa spectacolul sărbătorii.

La Paris, seara se va încheia cu vestitul foc de artificii.

În contextul crizei sanitare, multe primării au decis să renunțe la focurile de artificii și la balurile populare, tocmai pentru a evita adunarea unor grupuri mari de oameni.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 17°C 18°C
CLUJ 12°C 16°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 16°C
BRASOV 13°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI