EXCLUSIVITATE Fostul șef al trupelor terestre americane în Europa, generalul Ben Hodges: Lipsa drumurilor, breșă de securitate. Interviu realizat de Adelin Petrișor

12 iunie 2019, 19:55

General (r) Ben Hodges, fost comandant al Forțelor terestre ale SUA în Europa: „Este o ‘Nouă cortină de fier’ în Marea Neagră. România, Bulgaria, Turcia, pe de o parte, trei țări NATO. Şi mai ai Moldova, Ucraina și Georgia, unde sunt trupe rusești în Transnistria, în Ucraina, iar o zonă de 20% din Georgia este ocupată de trupele Federației Ruse.

Aceasta este ‘Noua cortină de fier’.

Marea Neagră e punctul din care Rusia lansează toate problemele pe care le face în Siria, tulburările din Orientul Mijlociu. Marea Neagră cred ei că e lacul lor și nu vor ca nimeni să le pună la îndoială ceea ce susțin.

Rusia este o națiune mare. Ruşii sunt oameni deosebiți. Conducerea Federației Ruse își bate însă joc de oameni, i-a dezamăgit cu comportamentul agresiv. Turcia este o națiune măreață, un aliat de încredere. Este mare păcat că avem această problemă cu avioanele F 35 și sistemele rusești S 400. Chiar nu înțeleg poziția Turciei și sper că se va schimba. Pot să înțeleg frustrarea că Statele Unite ale Americii îi înarmează pe kurzi ca să lupte cu ISIS. Nu sunt de acord cu ei, dar pot să le înțeleg poziția. Nu înțeleg însă chestia asta cu sistemele S 400. Nu va fi nimic bun pentru Turcia. Doar Rusia va beneficia de pe urma afacerii.”

Interviul integral acordat de generalul Ben Hodges colegului nostru Adelin Petrișor va fi postat joi pe StirileTVR.ro!

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă