EXCLUSIVITATE. Exilați pe Internet, artiștii din Franța luptă pentru supraviețuire

8 ianuarie 2021, 19:16

Sălile de concerte, cinematografele și teatrele s-au transformat în locuri părăsite. Departe de atmosfera de altădată, acum sunt afișate doar anunțuri despre obligativitatea măștii sau despre speranța reluării activității cât mai curând posibil. În ciuda ajutoarelor primite de la statul francez, artiștii și muzicienii fac parte din categoria celor care suferă foarte mult din cauza crizei sanitare.

Maestrul Christian Ciucă are o carte de vizită impresionantă, concertează peste tot în lume și se bucură de cronici elogioase din partea criticii franceze. De câteva luni, activitatea să se rezumă la înregistrări sau la concerte pe internet.

Christian Ciucă, dirijor:Cultura nu a ucis niciodată, nu a omorât oameni, dimpotrivă cultura a ajutat în aceste perioade de pandemie celor care au sufletul puțin mahnit, inima mai grea, să primească o hrană, aș zice eu a inimii”.

Maestrul Christian Ciucă are planuri mari pentru 2021, concerte planificate pentru care a pus mult suflet și creativitate. Lista de așteptare e lungă iar speranța mai vie ca niciodată.

“Pentru anul acesta, îmi doresc din toată inima, nu o situație normală, ci o situație mai bună, care să lase cultura să ajungă în casele oamenilor, nu prin internet, nu prin video, ci prin contactul direct al emoției”,  a precizat Christian Ciucă.

Cele două perioade de carantină și toate restricțiile au adus lumea spectacolului în pragul falimentului. Vaccinarea înainte de dată planificată ar putea fi o soluție pentru reluarea activității.

Amânată de câteva ori, deschiderea sălilor de concerte, a teatrelor, cinematografelor și muzeelor rămâne în continuare incertă. Totul depinde de evoluția epidemiei în Franța și de campania de vaccinare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite