EXCLUSIVITATE Ecologiștii spanioli luptă împotriva croazierelor. Locuitorii din mai multe orașe s-au săturat de miile de turiști și acuză că aceștia nu contribuie de fapt la economie

19 iunie 2021, 21:32

Pentru a atrage atenția asupra situației, ecologiștii din Valencia au pus în scenă o căsătorie aranjată, fără consimțământul fetei, în care mireasa îi reprezintă pe localnici, iar mirele navele de croazieră.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: „Zeci de activiști de mediu din Valencia s-au alăturat protestelor din Spania. Prima navă de croazieră cu câteva mii de turiști germani la bord este așteptată în portul din Valencia pe 27 iunie„.

Și localnicii din Palma de Mallorca, Barcelona, Tarragona, La Coruna și Vigo au ieșit în port cu pancarte și au scandat împotriva navelor de croazieră.

Spaniolii spun că s-au săturat de miile de turiști care vin în vizită ca la muzeu, fără să contribuie cu adevărat la economie, ci doar la poluarea apelor.

Reprezentanții din HORECA nu sunt însă de acord cu protestele și au cerut sprijinul guvernului pentru eliminarea turismofobiei în cea mai grea perioadă de criză pe care o traversează sectorul.

În 2019, înainte de pandemie, peste 10 milioane de turiști au ajuns pe țărmul spaniol prin intermediul a peste 4.200 de nave de croazieră.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite