EXCLUSIVITATE Desfășurare impresionantă de forțe pe drumul expres dintre Galați și Brăila, unde se va dezvolta cel mai mare nod rutier din sud-estul țării

12 februarie 2022, 19:04

În aprilie anul trecut, Ministerul Transporturilor a semnat contractul de execuție pentru drumul expres Galați-Brăila cu o asociere de 3 firme de construcții românești.

După finalizarea proiectării, în luna ianuarie au început lucrările. Din acel moment, sute de mașini au început lucrul. Forța de munca este impresionantă. De sus, șantierul seamănă cu un mușuroi de furnici, unde fiecare muncește neîntrerupt.

Acum se lucrează intens la consolidarea drumului între Brăila și malul Siretului, aproape de Galați.

Zonele în care pământul a fost deja așezat în mai multe straturi este acoperit cu folii speciale. Se respectă standardele de mediu și se asigură viitoarei șosele o durată de viață mai mare.

În tot acest timp, alte zeci de utilaje presează pământul.

Marian are 20 de ani și a venit din Republica Moldova. Muncește foarte mult, dar e mulțumit de condiții. Are asigurate cazarea și 3 mese pe zi, iar salariul depășește chiar și 1.500 de euro net.

Șoseaua de mare viteză va porni de la ieșirea din Galați și va traversa 3 poduri: peste calea ferată, Siret și un dig de protecție. Statul român plătește 372 de milioane de lei pentru această lucrare.

Drumul expres ar trebui dat în folosință la sfârșitul lui 2023. Constructorii spun însă că ar putea fi gata mai devreme cu un an, iar din decembrie, cei care vin din zona Moldovei către litoral vor putea circula pe podul de la Brăila.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite