EXCLUSIVITATE De la slujbe ținute într-un fost magazin de pantofi, la altarul unei capele istorice. Un lăcaș de cult pentru comunitatea românească din Valencia

Comunitatea românească din Valencia, una dintre cele mai numeroase din Spania, va avea propriul lăcaș de cult într-o capelă istorică, concesionată de Biserica Catolică. Până acum, slujbele se țineau la parterul unui bloc, într-un fost magazin de pantofi. Pentru a putea fi dată în folosință, biserica a avut nevoie de ample lucrări de restaurare, care au durat câțiva ani. Un reportaj în exclusivitate, semnat de Oana Dobrescu.

04 August 2021, 20:49 |

Clădirea în care se află acum noua parohie ortodoxă datează de la 1400 și a fost capela familiei unui poet valencian.

În ultimii 40 de ani fusese abandonată și se afla într-o stare avansată de degradare.

La renovarea bisericii au contribuit atât românii, cât și străinii.

După 4 ani de la preluarea și renovarea bisericii, a avut loc prima slujbă.

Oana Dobrescu, corespondent TVR: "Comunitatea românească din Valencia numără peste 40 de mii de credincioși. De acum înainte, se vor putea întâlni la slujbe într-o biserică nouă, concesionată de Arhiepiscopia Catolică pentru următorii 50 de ani".

Până acum, costurile de reabilitare s-au ridicat la 50 de mii de euro, bani obținuți din donații. Acum se lucrează la branșamentul de apă, iar până la anul, preotul paroh speră să poată strânge bani pentru repararea acoperișului și a zidurilor exterioare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 18°C
IASI 13°C 12°C
CLUJ 11°C 13°C
CONSTANTA 16°C 16°C
CRAIOVA 17°C 19°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI