EXCLUSIVITATE Antrenament cu noua generație de piloți militari. În august, vor pleca la unitățile Forțelor Aeriene în care au fost repartizați

O nouă generație de piloți militari
O nouă generație de piloți militari
10 iunie 2021, 21:21

Câteva avioane IAR 99 Standard decolează din Baza Aeriană Boboc, Buzău. În aparatele cu dublă comandă sunt absolvenți ai Academiei Forțelor Aeriene însoțiți de instructori.

Tinerii sunt la doar câteva săptămâni distanță de brevetarea ca piloți. În prezent, la Boboc sunt în pregătire 13 viitori piloți de avioane și peste 40 de piloți de elicoptere.

Bianca Pop are 22 de ani și 130 de ore de zbor. În această vară, după brevetarea pe IAR 99 Standard, ea va pleca la Câmpia Turzii, unde, după o perioadă de pregătire, va zbura cu MIG-ul 21 Lancer.

Darius Bătrânu a ales și el tot Mig-ul 21 și va merge tot în Baza aeriană 76 Câmpia Turzii. Ca orice absolvent al Academiei, la 23 de ani are 130 de ore de zbor pe Yak 52, Cessna și IAR 99 Standard.

Tinerii piloți sunt pregătiți serios de instructori nu cu mult mai mari decât ei. La puțin peste 30 de ani, Oana Ionescu și Andrei Iluca au sute de ore de zbor și sunt instructori pe avionul IAR 99. Acum ei sunt foarte aproape de momentul în care-și vor lăsa elevii singuri la manșa aparatelor de zbor.

Înainte să iasă la zbor, viitori piloți militari au petrecut câteva zeci de ore în simulatorul bazei de la Bobocu. Ei sunt pe cale să strângă suficiente ore de zbor cu instructorii și, peste o săptămână sau două, vor ieși singuri la manșa IAR-urilor 99. Tinerii vor primi brevetul de pilot la sfârșitul lunii iulie, iar în august vor pleca la unitățile Forțelor Aeriene în care au fost repartizați.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite