EXCLUSIVITATE Ambasadorul Ucrainei la București: Îngrijorările minorității române nu se justifică

20 septembrie 2017, 21:15

În Ucraina, românii, ca și celelalte minorități, nu vor mai putea învăța în limba maternă. Președintele Poroșenko este așteptat să promulge legea care desființează treptat învățământul în limba minorităților, iar o delegație a parlamentarilor români va merge la Kiev în încercarea de a găsi o soluție.

Miercuri, senatorii și deputații au adoptat în unanimitate o declarație în care vorbesc despre sprijinul pentru parcursul european al Ucrainei, dar atrag atenția că minoritățile au dreptul la învățământ în limba română.

Ambasadorul Ucrainei la București a declarat în exclusivitate pentru TVR că îngrijorările minorităților nu se justifică.

Organizațiile de la Cernăuți spun că, oricum, situația școlilor din Ucraina era din ce în ce mai grea. Noua lege ar urma să le dea lovitura de grație. Nici măcar faptul că președintele Poroșenko e un bun vorbitor de română nu le dă speranțe.

În Ucraina trăiesc aproximativ 400 de mii de etnici români și funcționează 77 de școli cu predare în limba română.Minoritatea română este a doua ca pondere, după cea rusă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă