Exclusivitate. Viitori astronauţi, pregătiţi de o româncă. Elevii francezi au luat o menţiune la concursul lansat de Agenţia Spaţială Europeană

20 iunie 2019, 20:50

Totul a pornit dintr-o joacă, apoi a devenit o provocare și așa au început să se pregătească foarte serios pentru un concurs lansat de Agenția Spațială Europeană. Mai mult elevi francezi din primele clase și-au pus la bătaie creativitatea și imaginația și au desenat în trei dimensiuni o viitoare stație spațială pe Luna.

Stéphane Corbel, astrofizician și director al stației de radioastronomie Nançay și Stéphane Victori, director științific Cimel Electronique au lăudat muncă celor mici, iar Agenția Spațială Europeană i-a premiat pentru participarea la concursul internațional « Moon Camp Challenge » – o mențiune și un loc între cei 10 finaliști, la categoria lor de vârstă.

Au concurat sub steagul Franței, dar au fost pregătiți de Simona Iacob Le Roy, o româncă plină de suflet, profesor și autoare de cărți pentru copii.

Ceremonia de decernare a diplomelor a avut loc la Ambasada României din Franța, iar după vacanța de vară, cu siguranță, visul lor spre alte planete va merge mai departe.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite