EXCLUSIVITATE. Cum se adaptează școlile din Spania crizei sanitare

În Spania educația este diferită de la o școală la alta. Profesorii își aleg propriile metode de predare și modalitatea de a comunica cu părinții. De cele mai multe ori, evaluarea pe parcursul semestrului este vie, adică nota se schimbă în funcție de evoluția copilului, iar la unele materii totul se învață digital. Urmăriți un reportaj în exclusivitate realizat de corespondentul TVR în Spania, Oana Dobrescu.

26 Noiembrie 2020, 21:00 Știrile TVR |

Herme este profesor de engleză la o școală din Valencia. La începutul anului, le trimite părinților un e-mail în care le explică metoda de predare și evaluare.

Anul acesta, din cauza pandemiei, a ales "Flipped classroom": o metodă interactivă cu ajutorul unor filmulețe explicative create de profesor pe canalul său de youtube și urcate apoi pe o platformă online, unde părinții au acces la tot ce fac copiii la ore. Diferența față de modelul tradițional de predare este că elevii învață acasă cu ajutorul clipurilor video noțiunile cele mai ușoare, iar exercițiile care altădată erau temele pentru acasă se fac la școală.

"În modelul tradițional, acordăm atenție mai ales la a memora și a înțelege. Așa că petrecem mare parte din oră explicând teoria. Prin urmare, ne rămâne foarte puțin timp pentru a le da exerciții și a ne asigura că le fac bine", spune profesorul.

Elevii nu au manuale și nu iau notițe, iar exercițiile sunt de fapt jocuri interactive. Cu toate acestea, știu exact ce vor face la fiecare oră, pentru că lecțiile sunt postate în avans pe platforma online. Iar evaluarea se face continuu.

Modelul Flipped classroom se aplică și la matematică sau la alte materii.

În Spania nu mai există de mult catalogul clasic, părinții primesc mail sau mesaj pe telefon cu notele, prezențele sau observațiile profesorilor. Tranziția de la tradițional la digital nu a fost ușoară.

Elevii continuă să vină la ore în Spania, în ciuda restricțiilor cauzate de pandemie. Măsurile de siguranță sunt stricte și doar 1,6 % din școli au avut până acum cursurile suspendate din cauza cazurilor de coronavirus.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI