EXCLUSIVITATE ȘTIRILE TVR Pericolul vine din interior. Luptători ai Forțelor Speciale au fost uciși chiar de afganii care îi ajutau

22 septembrie 2018, 21:02

Forțele Speciale ale Poliției Afgane iau cu asalt o clădire și arestează câțiva insurgenți înarmați. Este exercițiul final al afganilor care au absolvit cursurile pentru trupe speciale. Ei au fost în permanență supravegheați de instructorii români, luptători ai forțelor de elită ale armatei.

Chiar şi antrenamentele pot deveni periculoase: instructorii lucrează cu afgani înarmați, iar unii dintre ei ar putea fi agenți ai insurgenților.

Mulți dintre luptătorii forțelor speciale au văzut pe pielea lor ce înseamnă să fii atacat chiar de un partener afgan.

Sorin a supraviețuit unui astfel de incident în urmă cu șase ani. Era în misiune cu un comando american chiar de 4 iulie, Ziua Statelor Unite.

Comandanții afgani sunt conștienți că printre ei pot fi oameni ai talibanilor și spun că fac tot posibilul să preîntâmpine atacurile celor infiltrați.

Serviciile de securitate afgane au descoperit că insurgenţii infiltrați în rândurile poliției și armatei sunt motivați în diferite moduri.

Pe unii, talibanii îi plătesc, altora le țin ostatici membri ai familiei pe care amenință că-i omoară. Nu sunt puțini nici cei care îşi ascund identitatea din convingere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite