EXCLUSIVITATE | Pelerinaj pe un traseu unic în Italia. Turiștii vor putea parcurge „Il cammino del Prosecco”, printre colinele din Conegliano și Valdobbiadene

6 noiembrie 2022, 17:41

Dealurile din Conegliano și Valdobbiadene, unde se produce faimosul vin spumant Prosecco, au devenit Patrimoniu Mondial UNESCO în 2019. De atunci, vânzările au crescut și mai mult. Din cele 700 de milioane de sticle vândute anul trecut în lume, 104 milioane provin din această zonă.

Elvira Bortolomiol, președinta Consorțiului pentru Protecția Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG:
Știm că pe aceste dealuri se practică o viticultură cu adevărat eroică, pentru că dealurile sunt foarte abrupte și viile sunt menținute de terasamente înguste, ierboase.

La Treviso există și un așa-numit muzeu dedicat acestui vin, un local în care sunt peste 40 de tipuri de Prosecco.

Paolo Lai, proprietar Casa del Prosecco: Noi încercăm mereu să dăm o mână de ajutor, pentru că diferențierea este pentru a-i da consumatorului final ceea ce i-ar plăcea.

Unicitatea colinelor atrage tot mai mulți vizitatori. În curând, aici se va pune accent și pe turismul religios și artistic, printr-un pelerinaj la bisericile, mănăstirile și sanctuarele din zonă, dar și prin descoperirea artiștilor plastici reprezentativi pentru regiune.

Giuliano Vantaggi, agent de turism: Fiecare etapă, care e destul de ușoară, de aproximativ 13-14 km, se încheie cu un orășel care îl primește pe turist cu felurile de mâncare specifice locului și, mai ales, cu Prosecco din Valdobbiadene.

Alberta Forgiarini – corespondent TVR în Italia: În spatele meu se vede una dintre etapele pelerinajului printre dealurile de Prosecco. Între cele patru etape ale pelerinajului, turiștii pot alege să doarmă fie într-un hotel de lux, fie într-un castel, sau chiar într-un butoi de vin.

 

 

RELATARE DE LA ALBERTA FORGIARINI

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite